Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Mănăstirea «Sf. Treime» vandalizată, în…

Mănăstirea «Sf. Treime» vandalizată, în timp ce stareţul este internat la spital în stare gravă, în urma unui atac similar

 Mănăstirea «Sf. Treime», din Cahul, aflată în subordinea Mitropoliei Basarabiei, a fost vandalizată în noaptea de 24 spre 25 august. Este al doilea atac, organizat în ultimele săptămâni. Amintim că, acum 10 zile, părintele-stareţ, ieromonahul Nicanor Asargiu, a fost atacat de trei indivizi mascaţi, care au pătruns în chilia sa de la mănăstire prin ferestrele de la cupolă.

Aceştia l-au silit pe părinte să le spună de unde are bani pentru mănăstire şi unde-i păstrează. După ce l-au snopit în bătăi şi l-au prădat, au trecut la vandalizarea locaşului. Au spart icoane, au stricat veselă şi au aruncat pe jos tot ce le-a stat în cale. În urma acelui atac părintele- stareţ este internat în stare gravă la spital.

«Deşi poliţia şi procuratura Cahul anunţaseră, în prealabil, că atacatorii au fost identificaţi şi reţinuţi, cazul din noaptea trecută, când persoane neidentificate au vandalizat mănăstirerea, ne face să credem că ancheta este pe o pistă falsă», spun creştini de la Cahul.

Vom reveni cu alte detalii pe parcursul zilei.